Pagina's

zaterdag 1 augustus 2020

Hyson

Andrews the Smuggler brought me this Night about 11 o'clock a Bagg of Hyson Tea 6 Pd Weight. He frightened us a little by whistling under the Parlour Window just as we were going to bed. I gave him some Geneva and paid him for the Tea at 10/6 per Pd - 3.3.0

29 March 1777, Norfolk


Uit het dagboek van de Reverend James Woodforde. James Woodforde was van 1776 tot 1803 de Parson van Weston Longville, een parochie in Norfolk. Hij leefde een teruggetrokken en zeer bescheiden leven maar dat hele leven lang hield hij een dagboek bij dat later werd gepubliceerd als The Diary of a Country Parson. Het geeft een uniek beeld van het dagelijkse leven op het Engelse platteland op het einde van de 18de eeuw, en leest ook vandaag nog verrassend goed. 


Dit citaat viste ik op in The Country Diaries, een bundel dagboekcitaten, die een jaar op het Engelse platteland doorlopen. De citaten gaan van de 17de tot de 20e eeuw en zijn van geestelijken, schrijvers, schilders en anderen. Het is momenteel mijn nachttafel boek en ik lees elke dag een dag, en dat is een leuke en zeer bescheiden manier om eentje mee af te sluiten. Volgende keer meer over Hyson, een historische groene thee. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten